Website counter
Navigation: Kezdőlap » Programok                                                                            
Programok - látnivalók

Látnivalók

 

Tárnokréti a Fertő-Hanság Nemzeti Park szélén fekvő takaros kis falucska. Késő barokk evangélikus temploma 1785 -ben épült. Külső és belső felújításra szorul. Reménykedünk az erre vonatkozóan beadott pályázatunk pozitív elbírálásában, mert csak így tudjuk megmenteni ezen szép és értékes épületet az utókor számára.

A faluközpontban újonnan kialakított emlék- és pihenőpark fogadja a látogatót. Az itt lévő játszótér az ivókúttal a helybélieken kívül az átutazó autós és kerékpáros turistáknak is kedvenc megállóhelye.

A parkkal szemben található kis házban pedig gazdag néprajzi gyűjteményt tekinthetnek meg a látogatók, a vidéki élet tárgyaiból, ruháiból, eszközeiből.

A falu érdekessége – egy helyi gazdasági társaság által – 2009. évben nyitott pálinkafőzde, amelyet falusi szálláshely kialakításával bővít jelenleg a vállalkozó – nagy hiányt pótolva ezzel, hiszen eddig nem volt szálláshely a településen, az erre járó kirándulóknak, turistáknak.

Tárnokréti ideális hely a kikapcsolódásra a háborítatlan természetet és falusi életet kedvelők számára.

A szomszéd településen – Lébényben – található híres román kori templom az ország egyik kiemelt idegenforgalmi látványossága.

A környéken járva mindenképpen látogassunk el a közeli Fehértóra, tegyünk egy kiadós sétát a Hanság területén, hogy bepillantást nyerjünk a páratlanul ritka és gazdag növény, állat- és elsősorban madárvilággal rendelkező területekre.

 

 

Közösségi programok

Tárnokréti község állandó rendezvényei

 

 

időpont
képek

Falunap

   

Búcsú

   

Idősek napja

   

Télapó ünnepség

   

Karácsonyi ünnepély

   

Szilveszteri óévbúcsúztató

   
     
     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tárnokréti képekben


800 éves évforduló

 

Körjegyzőség